Belgische beursgenoteerde vennootschap die investeert in zorgvastgoed

Koers van het aandeel*

 

Euronext Brussels

Aedifica is sinds oktober 2006 genoteerd op Euronext Brussels (continumarkt) onder het symbool AED. Om het aandeel op Euronext Brussels te volgen, klik dan hier.

Aedifica is opgenomen in de Bel Mid Index.

Om Aedifica's 10de noteringsverjaardag te vieren, werd CEO Stefaan Gielens op 29 September 2016 uitgenodigd om de Openingsbel van Euronext Brussels te luiden. Klik hier om een video van het evenement te bekijken.

Op 7 mei 2019 luidde CEO Stefaan Gielens opnieuw de Openingsbel om Aedifica's vijfde kapitaalverhoging van 418 miljoen € te vieren - de grootste kapitaalverhoging ooit in de Belgische beursgenoteerde vastgoedsector.

 

Aedifica Listed Emblem Euronext

 

EPRA/NAREIT Index

De gewone aandelen van Aedifica worden sinds 18 maart 2013 in de "FTSE EPRA/NAREIT Developed Europe Index"opgenomen.

EPRA (“European Public Real Estate Association”) is de stem van de Europese beursgenoteerde vastgoedsector, telt meer dan 220 leden en vertegenwoordigt meer dan 365 miljard € vastgoed. De EPRA-indexen zijn een wereldwijde benchmark en de meest gebruikte investeringsindex voor beursgenoteerd vastgoed; de indexen zijn samengesteld uit meer dan 100 vennootschappen, met een gezamenlijke beurskapitalisatie van meer dan 200 miljard €. De criteria om opgenomen te worden in de indexen zijn gepubliceerd op de website van EPRA.

Het hoofdstuk "EPRA" dat in het jaarlijks financieel verslag is opgenomen (sinds 2012/2013), bevat aanbevelingen voor de belangrijkste indicatoren van de financiële prestatie voor beursgenoteerde vastgoedmaatschappijen. Aedifica sluit zich aan bij de tendens om de rapportering te standaardiseren met het oog op een betere kwaliteit en vergelijkbaarheid van de informatie en stelt het merendeel van de door EPRA aanbevolen indicatoren ter beschikking van de investeerders.

EPRA

Op 5 september 2018 won Aedifica voor de vierde keer op rij de “EPRA Gold Award” voor haar jaarlijks financieel verslag (2016/2017). Aedifica blijft op die manier in de kopgroep van de Europese vennootschappen die worden geëvalueerd door EPRA.

Op 7 september 2017 werd voor het derde jaar op rij de EPRA Gold Award Financial Reporting toegekend aan Aedifica voor het jaarlijks financieel verslag 2015/2016.

EPRA Gold Award 2016/2017


Op 8 september 2016 werd voor het tweede jaar op rij de EPRA Gold Award Financial Reporting toegekend aan Aedifica voor het jaarlijks financieel verslag 2014/2015.

Op 9 september 2015 werd de EPRA Gold Award Financial Reporting toegekend aan Aedifica voor het jaarlijks financieel verslag 2013/2014.

 EPRA

Op 24 september 2014 werden de EPRA Silver Award Financial Reporting en de Most Improved Award toegekend aan Aedifica voor het jaarlijks financieel verslag 2012/2013. 

 

EPRA Silver Award EPRA Most Improved

 

* De beursgegevens op de home page worden verspreid door Symex. Deze gegevens mogen in geen geval worden gebruikt voor de uitvoering van transacties. Wij raden u aan om vóór elke verrichting uw financiële tussenpersoon te raadplegen.