Belgische beursgenoteerde vennootschap die investeert in zorgvastgoed

Zorgvastgoed

 

De vergrijzing van de babyboomgeneratie in België en in Europa schrijdt voort om in 2060 een vergrijzingspiek te bereiken. De professionalisering en de consolidatie van de markt van de huisvesting voor senioren is in volle ontwikkeling op Europees niveau. Aedifica speelt hierin als vastgoedinvesteerder een actieve rol, zowel in België als in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Aedifica stelt haar gebouwen ter beschikking van professionele en gespecialiseerde uitbaters, in het kader van langetermijnhuurcontracten die hoge nettohuurrendementen genereren.

De talrijke acquisities die werden uitgevoerd tijdens boekjaar 2018/2019 illustreren het dynamisme van Aedifica. Het groeiritme van de Groep is nog maar eens toegenomen door de acquisitie van een portefeuille van 92 rustoorden in het Verenigd Koninkrijk in februari 2019. Aedifica's portfeuille telt nu ongeveer 250 zorgvastgoedsites.”
Stefaan Gielens, CEO

 

Hieronder staan enkele voorbeelden van de gebouwen van Aedifica:

Leopoldspark (Leopoldsburg, België)

Leopoldspark heeft een uitstekende ligging in het centrum van Leopoldsburg, in de onmiddellijke nabijheid van het station, in de provincie Limburg.

Het Gouden Hart (Kampen, Nederland)

Het Gouden Hart is een rijksmonument dat een uitstekende ligging heeft in het historisch centrum van Kampen.

Käthe-Bernhardt-Haus (Husum, Duitsland) 

Käthe-Bernhardt-Haus is gelegen in het centrum van Husum vlakbij het ziekenhuis Klinik Husum, in Schleswig-Holstein.

 

Aedifica beschikt sinds 1 januari 2015 over een Duitse dochtervennootschap: Aedifica Asset Management GmbH. Dit filiaal adviseert en steunt Aedifica in de groei en het beheer van haar vastgoedportefeuille in Duitsland.

Sinds begin 2016 beschikt Aedifica over een Nederlandse dochtervennootschap (Aedifica Nederland BV) die de Nederlandse vastgoedactiva op haar balans draagt.